Mad tilberedt fra bunden i eget køkken
I Jørgen Berthelsens vej er Sari ansat som kostfaglig eneansvarlig. Sari tilbereder tre måltider om dagen til børnene i vuggestuen. Hun bager selv boller, rugbrød og brød til børnene.
Sari udarbejder madplaner for hver uge, som hænger ved informationstavlen i indgangen.
Tilrettelæggelsen af det fælles måltid i Jørgen Berthelsens vej tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger samt Aalborg Kommunes ”Det fælles grundlag for mad og måltider ”.
Sari sørger for en særdeles varieret kost, ligesom hun tilstræber at anvende økologiske råvarer og et absolut minimum af sukker.
Vi har det økologiske BRONZE-mærke
Måltider i vuggestuen
Ca. Kl. 08:45 spiser vi formiddagsmad. Her tilbyder vi f.eks. hjemmebagt brød, frugt og vand.
Kl. 10:45 spiser vi frokost. Her tilbyder vi f.eks. enten varm mad eller rugbrød med pålæg. Vi tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger.
Fra Kl. 13:30 spiser vi eftermiddagsmad. Her tilbyder vi f.eks. brød, smoothie
Dit barn får eftermiddagsmad når det vågner fra sin middagslur.
Børnene tilbydes vand (børn over 1 år tilbydes lidt mælk)
Vi sørger for at tilbyde vand mellem måltiderne.
Pædagogikken i måltidet
Mad skal smages flere gange, så gentagelser af retter er en del af praksis. Vi opfordrer børn til at få smagsprøver på tallerken.
Vi respekterer altid børns grænser, og måltider skal foregå i en god stemning.
Sukker og søde sager spiser vi i vuggestuen ved særlige lejligheder.